Yachtclub Colijnsplaat is het Clubgebouw waar de leden van Watersportvereniging Noord-Beveland, ligplaatshouders in de jachthaven (550 ligplaatsen) en bezoekers van de jachthaven (passanten) samenkomen.
 
Yachtclub Colijnsplaat
Jachthavenweg 3 
4486 CZ Colijnsplaat
0113-853543

 

Nieuwsbrief Yachtclub

Beste gasten, leden, familie en vrienden 

Na een aantal bewogen weken overleg delen wij jullie mede namens Kees Saaman mee dat hij de exploitatie van de Yachtclub per 1 januari 2023 beëindigt.
Wij kunnen jullie zeggen dat dit besluit in een serie intensieve en soms emotionele gesprekken tot stand gekomen is. Kees is 39 jaar actief geweest in de Yachtclub. Eerst 30 jaar als kok bij Jacolien van de Plasse en daarna vanaf 2014 als zelfstandig ondernemer die de Yachtclub op commerciële basis exploiteerde. Hij heeft in die periode de lat voor de kwaliteit van het eten in de Yachtclub behoorlijk hoog gelegd en we hebben geen idee hoeveel tongetjes hij in al die jaren gebakken heeft, maar het moeten er tienduizenden zijn!

De redenen voor het besluit zijn divers, zakelijk en privé, maar een heel belangrijke is Kees zijn gezondheid geweest. Zoals velen van jullie weten heeft het hem op dit punt helaas de afgelopen jaren bepaald niet meegezeten. De steeds toenemende zorg over nog weer een nieuw intensief seizoen heeft zwaar meegewogen bij het besluit om ermee te gaan stoppen.

Als bestuur hebben we het volste begrip voor Kees zijn besluit en we doen er alles aan om de afwikkeling zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hij heeft ons toegezegd de zaak niet uit zijn handen te laten vallen en blijft vooralsnog beschikbaar om ons te helpen om de maanden tot aan het seizoen op een goede manier in te vullen. Dank daarvoor Kees!

Het is allemaal in sneltreinvaart gegaan en wij zijn er dus ook echt nog niet uit hoe we de Yachtclub verder gaan runnen, op welke manier en door wie. Wel willen we zeker weer een ondernemer zoeken die ons clubhuis huurt en het op commerciële basis exploiteert. De maand december zal nog verlopen zoals altijd maar de Yachtclub zal na de Kerstrace een aantal weken gesloten blijven. De exacte datums daarvoor kunnen jullie op de website van de Yachtclub vinden.

Wij gaan nu op zoek naar geschikte kandidaten om ons clubhuis op tenminste dezelfde goede manier te exploiteren als Kees, maar we zijn ons ervan bewust dat met Kees Saaman een luisterrijk persoon vertrekt die alle hebbelijkheden en onhebbelijkheden en alle ins en outs van onze vereniging kent en die verdraaid moeilijk te vervangen zal zijn.

Wij houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en mocht iemand ideeën hebben over de invulling van deze vacature, schroom niet en laat het ons weten.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Kees Meijer, voorzitter.